Dende 15 de xuño, 2023 - Ata 15 de xuño, 2023
O Polo de emprendemento e apoio ao emprego Montaña Lucense, en colaboración co GDR3 Montes e Vales Orientais, organiza unha xornada en A Fonsagrada na que se propoñerá a negocios turísticos de aloxamento, na zona de Ancares Terras de Burón, que non ofrecen servizo de comida, unha solución: "A despensa de Ancares Terras de Burón". Un espazo nos seus establecementos no que ofrecer comidas cociñadas e envasadas por axentes con forte implantación no territorio, ademáis doutros produtos da zona. Preténdese con esta iniciativa impulsar sinerxias entre o sector turístico e agroalimentario en Ancares Terras de Burón para, xuntos, dar solución a dúas das problemáticas detectadas previamente con eles.
Categorías: Potenciando o emprendemento cos recursos locais
Modalidades: Presencial
Dinámica organizada polo Polo de emprendemento e apoio ao emprego Montaña Lucense de forma conxunta co GDR 3 Montes e Vales Orientais, a realizar en A Fonsagrada, na que se poñerá en contacto ao sector productor de alimentos e o sector turístico (aloxamentos) da zona Ancares Terras de Burón para, xuntos, dar solución a dúas das problemáticas detectadas en reunións previas: a manutención dos hóspedes e a venda da produción agroalimentaria.
PROGRAMA:
19.00 h.: Benvida.
19.05 h.: Presentación da iniciativa conxunta do GDR Montes e Vales Orientais e o Polo de emprendemento Montaña Lucense “A despensa de Ancares Terras de Burón” e o alcance pretendido. Presentación da Rede de Polos de emprendemento e o papel que vai xogar nesta iniciativa.
19.30 h.: Presentación do proxecto “Cociña de Aldea” iniciado polo Grupo Operativo Gayas, a cargo do representante de ASGAFON. Presentación dos produtos que elabora a súa entidade e doutros produtos da zona susceptibles de ser ofrecidos nos establecementos turísticos.
19.45 h.: Remate da xornada e Networking con degustación: “A despensa de Ancares Terras de Burón”. Dinámica conducida por Javier Otero (Iniciativa SL), asesor de turismo en Ancares Terras de Burón. Establecemento de contactos para comezar a traballar na forma de integrar estes produtos e comidas elaboradas na oferta dos establecementos turísticos, ao mesmo tempo que se ofrece unha degustación dos produtos previamente presentados.
Lugar de celebración:
Tenda de ASGAFON. Avenida de Galicia nº 22 - A Fonsagrada.
ColaboradoresGDR3 Montes e Vales Orientais