Crianza de porco celta | Xornada formativa

Dende 12 de xuño, 2025 - Ata 12 de xuño, 2025

A Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias (Agaca) organiza a Xornada formativa sobre oportunidades de negocio: "Crianza de porco celta" no marco da Rede Eusumo.

Categorías: Outra

Modalidades: Online

 

🗓️ Xoves, 12 de xuño | 9:30 - 14:30 h

 

Contidos da xornada: 

  • Cría e alimentación nas explotacións de porco ibérico.
  • Características e bondades da carne de porco celta.
  • A crianza do porco celta e os seus efectos sobre o solo e a biodiversidade.
  • Explotación e proxectos actuais de porco celta en Galicia.
  • O modelo cooperativo para a cría e comercialización do porco celta.
  • Experiencia de porco celta na Comunidade de Montes de O Carballo

 

Obxectivos: 

  • Explicar as vantaxes e oportunidades do emprendemento cooperativo, especialmente en cooperativas agrarias, de explotación comunitaria e de traballo asociado.
  • Promover o coñecemento de novas producións agrarias e gandeiras en ámbitos agroalimentarios de interese crecente en Galicia consideradas como oportunidades de negocio.
  • Impulsar a xeración de emprego cooperativo nos procesos de produción agraria e/ou gandeira entre as persoas e as súas familias.
  • Fomentar a fixación da poboación ao rural na contorna das cooperativas agroalimentarias, tanto de persoas socias como de novos emprendedores.

 

Persoas destinatarias:

  • Socios e socias das cooperativas agroalimentarias.
  • Persoas que teñan vinculación coa economía social.
  • Público en xeral.

 

Programa: 

9:30 - Conexión de benvida a participantes. Presentación dos obxectivos da Xornada.

9:40 - Cría e alimentación nas explotacións de porco ibérico.

10:30 - Características e bondades da carne de porco celta.

11:10 - A crianza do porco celta e os seus efectos sobre o solo e a biodiversidade.

11:50 - Breve descanso.

12:00 - Explotación e proxectos actuais de porco celta en Galicia.

12:50 - O modelo cooperativo para a cría e comercialización do porco celta.

13:40 - Experiencia de porco celta na Comunidade de Montes de O Carballo.

14:10 - Preguntas e comentarios.

14:20 - Comentarios finais e clausura da xornada.

14:30 - Fin da xornada.

 

Máis información: A través de www.agaca.coop 


Online

Voltar