A Economía Social e Modernización do Sector Agroalimentario: Certificacións de Calidade e Medioambientais
Dende 09 de xuño, 2025 - Ata 09 de xuño, 2025
A Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias (Agaca) organiza a 4º edición do curso gratuíto "A economía social e a modernización do sector agroalimentario: certificacións de calidade e medioambientais" no marco da Rede Eusumo.
Categorías:
Outra
Modalidades:
Online

Obxectivos
- Desenvolver un curso sobre a modernización do sector primario, dende a concepción cooperativa e de certificacións medioambientais e de calidade.
- Dar a coñecer o modelo cooperativo e das empresas da economía social e as súas características básicas e diferenciadoras.
- Amosar dende a práctica as condicións e requisitos necesarios para a xestión das certificacións medioambientais
- e de calidade.
- Contribuír a que se coñezan e valoren as cooperativas e as empresas da economía social e as súas achegas sociais e económicas.
- Contribuír ao fortalecemento das cooperativas e da economía social a través de estratexias que redunden na calidade.
Contidos da teleformación:
- Unidade I: COOPERATIVISMO NO SECTOR PRIMARIO
- Duración: 10 horas.
- Módulo 1. AS COOPERATIVAS.
- Módulo 2. MARCO LEGAL DO COOPERATIVISMO.
- Titores: Carlos Ares, técnico de AGACA e Demetrio Bedriñana, técnico de AGACA
- Unidade II: CERTIFICACIÓNS DE CALIDADE
- Duración: 40 horas.
- Módulo 3. ISO 9001.
- Módulo 4. CERTIFICACIÓNS EN VACÚN DE LEITE.
- Módulo 5. GLOBALG.A.P.
- Módulo 6. BRC/IFS.
- Módulo 7. ISO 22000.
- Titores: Francisco López, técnico de AGACA e Javier Martínez, técnico de AGACA.
- Unidade III: CERTIFICACIÓNS AMBIENTAIS
- Duración: 20 horas.
- Módulo 8. ISO 14000 (14063, 14067...).
- Módulo 9. ANÁLISE DO CICLO DE VIDA.
- Módulo 10. PEGADA DE CARBONO.
- Módulo 11. PEGADA HÍDRICA.
- Titores: Francisco López, técnico de AGACA, e Javier Martínez, técnico de AGACA